Bazart

Golden Saturday

De Antwerpse band Bazart rond Mathieu Terryn, Simon Nuytten en Oliver Symons schoot naar de top van de Belpop en is dé absolute headliner van Moen Feest

De Antwerpse band Bazart rond Mathieu Terryn, Simon Nuytten en Oliver Symons schoot naar de top van de Belpop met hun neo-klassieker “Goud”. Hun debuutplaat “Echo” haalde platinum en onderweg verzamelden ze een gros MIA beeldjes voor op de schouw. Bevestigen deden ze met hun opvolger “2”, de frisse pop single “Grip (Omarm Me)” volgde de voetstappen van hun voorgangers “Chaos”, “Lux” en “Tunnels” naar de top van de hitlijsten.
Live bouwden ze een ijzersterke reputatie op met tot de nok gevulde Sportpaleizen, een resem Ancienne Belgique’s en eyecatching performances op festivals zoals Pukkelpop, Werchter en Pinkpop. De broeiende synths van Oliver, emotionele backings van Simon en podium kapriolen van Mathieu; staan garant voor must see bruisend optreden.
In 2021 bracht Bazart hun derde album “Onderweg” uit. Met onder andere de hit single “Denk Maar Niet Aan Morgen”, bezetten de heren weer de hogere regionen van de charts, voegden ze 2 uitverkochte Lotto Arena’s toe aan hun palmares.