De Jhonny's

Beautiful Thursday

20 jaar de Jhonny's! Jubileum voor Moense rockgoden!

Het moet ca. jaar 2002 geweest zijn toen enkele leden van diverse bands van instrument wisselden en voor de grap enkele nummers in ’ t West Vloams begonnen te schrijven. Na een try-out bleek dit een schot in de roos te zijn en werd in 2003 een eerste album “ Een schande voor Pa en Ma” uitgebracht.
Met songs die gaan over de grote thema’s van het leven voorzien van de nodige portie zever en bullshit bereikten zij een ruim publiek gaande van metalheads, lokale zuiplappen tot ruimdenkende priesters. Met als leuze “gazze geven” brengt deze band nummers met ballen in een schunnige taal met haar op. Tal van optredens volgden van lokale pensenkermissen over kizzige cafés tot fijne festivals. In 2007 brachten zij dan ook een tweede album uit.
Nummers gaande van "Mobylette", "De paster", "VDAB", "Het regent" enzovoort worden door de fans luidkeels meegezongen. Uiteindelijk werd pas beslist om beide albums eind 2021 te vereeuwigen en zijn deze te beluisteren op diverse streamingsdiensten als Spotify, Deezer, Apple music en nog meer.